Angol cuccok 14.


I’m back! J Két hónap lakásfelújításon és nem mellesleg egy szekérderéknyi pénz elköltésén vagyok túl. Ez nem épp a horgászcuccok vásárlásának ideje: Szegény vagyok, mint a templom egere! De nézelődni azért szabad.

Guru „távdobó” feederkosár



A Guru Facebook oldalán láttam ezt a kosarat. Azt mondják, hamarosan a boltokban lesz. Nagyon ígéretes darabnak tűnik. Az ilyen típusú kosarak úgy repülnek, mint a puskagolyó: stabilan, messzire. Szerelhető páternoszterként és normál hosszúelőkés szerelékre. Hogy mitől olyan érdekes ez? Maga a konstrukció remek, forgástest alak, amit a talpólmozás hibátlanul röpít. A kidolgozás pontosnak tűnik, ami ezeknél a kosaraknál – szerintem – fontos. Egy-két gramm ide vagy oda, nem látszik lényegesnek, pedig ettől lesz hibátlan, szép ívű röpte. A dévérezők kedvence lesz. Szerintem az enyém is. Ja, és jó rakóra, bolognaira is a „kopogtatós” szerelékhez.


Az említett poszt a Facebookon: Tackle Guru / Facebook

Mutatott a Guru mást is a Facebook-oldalán, de ezt tényleg csak műsoron kívül említem: A Rive készített nekik egy limitált szériás ládát. Elég jófélét. Remek kereskedelmi fogásnak tűnik, szerintem sokan keresik majd és vesznek belőle. Nem sok marad a nyakukon. A részletek megtekinthetők az említett posztban.



Ha többet akarsz tudni a limitált szériás ládáról, nézd meg ezt: Tackle Guru / Facebook

Shimano Exsence pergetőorsó


Ha már Facebook, ott láttam először ezt a ketyerét is. Erről azért már egy kicsit többet lehet tudni, hisz a cég weboldala is ad róla némi információt. 11+1 csapágy, gyors áttétel, erős, vízálló fék, kis tömeg. A Shimano belepakolt mindenféle technikai rafinériát, akit érdekelnek ezek részletesen, klikkeljen az alábbi linkre. Tengeri pecára is alkalmas (bár az igazi nagyvadakra a TP és Stella sósvízi változatait ajánlják), édesvízen gyakorlatilag bármire jó, amire a 3000-es vagy 4000-es méret megfelel. Árat még nem láttam hozzá, de így első ránézésre ezért a kis kütyüért mélyen zsebbe kell nyúlni. Tetszetős. Néha csodálkozom, hogy miért szükséges a gyártóknak minden minőségi kategóriában ilyen széles választékot tartaniuk. Csak a példa kedvéért, mi az, amit ma a Shimano a spinning kategóriában ajánlani tud (a teljesség igénye nélkül…): Alivio, Nexave, Catana, Sedona, Sahara, Nasci, Ultegra, Stradic, Stradic CI4+, Sustain, Vanquish, Twin Power, Stella. Huhh. De úgy látszik megéri.

A gyártó weboldalán: Shimano Exsence Spinning Reel

Maver Superlithium green power MX bolognai botok



A Maver mindig jó volt a bolognai botok terén. Könnyű, erős, nem lógós bolókat gyártott (tudom, a mai napig használok egyet tőlük, pedig 10+ éves már). Ez a pálca egyenesen fantasztikusnak tűnik a leírások alapján. 6 és 7 méteres hosszban kapható, a 30 grammos dobósúly kellően erős botra utal. A 6 méteres 193 gramm!!! Azt a mindenit! 6 méterben már ez tömeg is tudja húzni az ember kezét, de akkor is elképesztően kis érték. A szokásos békazáras orsótartó, Fuji gyűrűzet. A Reglassnál, Olaszországban készül. Akár folyóról, akár mély állóvízről legyen szó, ez a bot szuper választásnak tűnik. Az ára ennek megfelelő: 250-300 font körül már tényleg csak jót kapni. No meg drágát…

A gyártó weboldalán: Maver Superlithium Green Power MX

Korum Quick Release szákfej adapter



A botok, orsók után következzen valami egészen más kütyü. Én nagyon szeretem az ötletes apróságokat. Olyan dolgokat, amik kicsit jobbá, kicsit kényelmesebbé tesznek valamilyen apró részletet. Nem elengedhetetlenül szükségesek, megvan nélkülük is az ember. Mégis jó, ha vannak. A hal partra emelése után könnyebb mozogni a szákkal, ha a fejet egy mozdulattal le tudjuk venni a nyélről. Ezt segíti ez a kis bigyó. Az adaptert tekerjük be a száknyél végébe, a szákfejet pedig az adapter menetes betétjébe. A betétet a csattal rögzítjük és készen is vagyunk. A fej a használat közben szilárdan rögzül, de egy mozdulattal levehető és vissza is tehető. Tádáám! Ugyanígy alkalmas az adapter bármilyen más menetes kiegészítő rögzítésére is (pl. bottartó, elektromos kapásjelző). Nekem tetszik. A weboldalon egy rövid video is segít az adapter bemutatásában.

A gyártó weboldalán: Korum Quick Release Net Adaptor

Preston Innovations Dura Flat Method feederkosarak



A Prestonnál folytatják a megkezdett utat, elkészítették az évek óta jól bevált Flat Method feederkosarak „Dura” változatát. Itt nem a műanyag öntvény aljába tett nehezék adja a fő tömeget, hanem a kosár anyaga maga. Két méretben (Small/Large), méretenként három különböző tömeggel (20-30-45 g) árulják. A klasszikus method kosár előnyein túl az új cucc még jobb dobási tulajdonságokat és a változtathatóság lehetőségét kínálja. Természetesen a lapos kosár is használható az ICS rendszerrel. Ennek köszönhetően a szerelék megbontása nélkül cserélgethetünk immár lapos, banjo és rácsos kosarat és ólmot, számtalan méretben.


Tubertini Series 10 horgok


Évek óta keresek megbízható márnázó horgokat. Olyanokat, melyek 14-8 közötti méretben könnyűek, erősek és tartósak. Eddig kettőt találtam, amiben a tapasztalataim alapján minden körülmények közt megbízhatok: a Drennan Carbon Feederét és a Gamakatsu F314 kisebb méreteit. Nem lenne rossz találni más típusokat. Folyamatosan keresem és próbálkozom is sokfélével. Az utóbbi időben ezt a horgot nézegettem gyakran. Nem új darab, itthon is megtalálni. Idén biztos kipróbálom.

  
A gyártó weboldalán: Tubertini Hooks

Matrix Ethos Pro csalisedény-készlet



Számos horgászhoz hasonlóan nekem is tucatszám vannak kis, műanyag edényeim a csalik tárolására. Hogy mi a fenéért kacsingatok mégis egy ilyen cucc felé? Mert egyszerű és ötletes. Ha letettük a fenekünket a ládára vagy székre, egy ilyen készlet segítségével a horogcsalik és a kosárba való tök jól összerendezhető mellettünk. Az edények anyaga rugalmas, ellenálló, tartós és könnyen tisztítható. Ennyi. Sok cég csinál effélét, bármelyik megfelelő lehet. Újabb tipp a „Mire költhetnénk még a pénzünket?” kérdésre…

A gyártó weboldalán: Matrix Ethos Pro Eva Box Tray Set


A képek innen valók: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések