Angol cuccok 9.


Szigorúan csak hátratett kézzel járkálunk a képzeletbeli horgászbolt polcai között. Nem veszünk semmit, csak nézelődünk. A szokásos angol piacozós poszt:

Sonubaits Lava folyékony adalék


Egy sűrű, figyelemfelkeltő színű/ízű/illatú adalék, mely az etetőanyagon, a horogcsalin vagy stick-mixen bejuttatva azonnal dolgozni kezd. Minden felületen jól megtapad, bátran hajigálhatjuk a method kosárra gyúrt kaját, ezzel a színes cuccal a felületén. A vízben süllyed, a felszíntől a fenékig húz egy csalogató csíkot, aztán pedig alul terjed tovább. Süllyedő mivoltából adódóan remekül működik baggin wagglerrel (megfelelő kiképzésű úszóra gyúrt etetőanyag, vízközt lógicsáló horoggal, a pellet wagglerezés távoli rokona). Az angol piacon van egy markáns konkurense ennek a terméknek, a Kiana Goo (írtam róla korábban már a blogon). Azzal remek tapasztalataim vannak, a Sonubaits ígéreteinek pedig hiszek, szóval ez a cucc nálam az extra érdekes kategória. Tízféle ízben/illatban kapható.


A gyártó weboldalán: Sonubaits Lava liquid additive

Daiwa Ninja orsók


Igazság szerint nem vagyok rajongója a nagy márkák kedvező árú termékeinek. Azt tapasztalom, hogy még a neves gyártók is képesek néha méltatlan minőséget értékesíteni ebben a szegmensben. Nos, a Daiwa Ninja egyáltalán nem ez a kategória. Az ára kedvező, ám kézbe véve én egyszerűen nem találtam benne hibát. Könnyű futás, precíz fék, nem kotyog, nem lötyög, jó design, egész komoly benyomást tesz az emberre. Négy csapágy, grafit orsóház, pótdob és néhány Daiwa-nevezéktan szerinti extra, aminek bizonyosan van rendes neve is, de lusta voltam utánakeresni. Feederre, matchbotra bizonyosan sokáig jó, de pergetni is megpróbálnám, annyira bíztatóan néz ki a személyes találkozás alapján. Ha valaki egy kedvező árú, de ígéretes(nek tűnő) minőségű orsót keres, szerintem ezzel megtalálta.

A gyártó weboldalán: Daiwa Ninja reels

Frenzee Accu-Cast method feederkosarak

Ha őszinte akarok lenni, én biztos voltam benne, hogy a method feederkosarak terén különösebben újat mondani már nem lehet. Rengeteg elérhető típusa van a töltőszerszámos kosaraknak, s mindegyiknek van valami specialitása. Az egyik előnye a tökéletes csalifelkínálás (Guru), a másiké a zsinóron való cserélhetőség (Matrix), a harmadiké a kiváló dobási tulajdonság (Korum Dura), a negyediké a rengeteg variációt adó modul rendszer (MAP) és a sor sokáig folytatható. Én, számos próbálkozás és sok elköltött forint után, fő az egyszerűség jelszóval egyetlen típusra, a Preston kosarára szűkítettem a készletemet. Nyilván mindenki meghozza a maga döntését. Erre most itt van ez:


Nehéz lesz mindent összeszedni róla egy helyre, de megpróbálom. A kosár anyaga átlátszó műanyag (ilyen a korai Korum method feederek óta nem nagyon van a piacon), a súlyozása a kosár eleje felé tolódik, ez segít a dobás távolságát és a repülés közbeni stabilitást növelni. A becsapódás várható helyén, a kosár elején egy magasított perem került kialakításra (splash guard), ami a vízre érkezéskor védeni hivatott a töltetet és benne a csalit. Inline vagy gumis betét tehető bele és mindkét kialakításhoz van olyan opció, ahol a kosár közepén egy apró, horogcsali-tartó tálca van, akár a Guru népszerű kosaránál (Ezee change system). Négy súlyozással (20, 30, 45 és 60 gramm) és három méretben (small, medium, large) kapható. A töltőszerszáma a legegyszerűbb, rugalmas megoldású. Ebbe tényleg beletettek rengeteg mindent, amit ma a konkurensek tudnak. Nice try, ahogy ők mondják.


A gyártó weboldalán: Fremzee Accu-Cast Method Feeders

Steve Gregory „székláb” waggler


Ezt nem lehetett kihagyni, ilyen névvel, hogy Chair Leg waggler valami csak érdekes lehet! Steve Gregory egy ismert és elismert versenyhorgász a szigetországban, így sokat tud az intenzív vizek horgászatáról. Ez egy faék egyszerűségű dolog, de mint az ilyenek általában, értő kezekben félelmetesen eredményes lehet. Egy kisméretű, súlyozott, tömzsi úszó, egy pellet waggler, ami szélben, hullámban is stabil marad. Jól dobható és mivel igen rövid, viszonylag széles, bedobáskor nem merül mélyre. Sekély részeken, akár a szélvízen, a part mellett is használható. Ennyi…

Steve Gregory csinál még más dolgokat is, így például az ő terméke az alább látható, lassan süllyedő Pellet Bomb nevű nehezék is. A leírás alapján még nem raktam össze magamban, hogy pontosan hogyan is használatos, de a dolog érdekesnek tűnik. Vízközt kapó halak, szinte a pellettel azonos tempóban süllyedő nehezék, kézből botot kirántó kapások. Finom.


A gyártó weboldalán: Steve Gregory Chair Leg waggler

Shakespeare Match XT előkezsinór


Akármilyen előkezsinórt is vásárolunk, mindegyiken megtaláljuk a következőket: Made in Japan/nagyon erős/nagyon tartós, meg ilyenek. Ezen is. Amiért én a Shakespeare-nek jobban hiszek, annak nem racionális oka van. Hanem amolyan történelmi. Anno, néhány évtizeddel ezelőtt a magyar boltokban nagyon kevés „nyugati” márka volt kapható, a Shakespeare volt az egyik ilyen. A zsinórok közül a Sigma, a maga égszínkék színével, lágyságával az egyik legjobb volt az elérhető ajánlatok közül. Nálam ez a két dolog oly annyira összekapcsolódott (már a Shakespeare és a jó zsinór fogalma), hogy erre is rögtön felkaptam a fejem. Hogy jogosan-e, nem tudom. 0,08 és 0,26 mm-es átmérő között kerül forgalomba.

A gyártó weboldalán: Shakespeare Mach XT Mono

Guru Punch Box


Na, ez egy igazi „semmi szükség rá, de milyen f…sza ötlet, kell nekem egy ilyen” típusú termék. Üdv a fogyasztói társadalomban! Ne érts félre, nem kritika ez. Tény. Ezzel együtt tényleg remek ötlet. A dobozban találunk négy, különböző méretű kiszúrót, ami kenyérhez, löncshúshoz, sajthoz, akármihez használható. A doboz lezárható tároló részében pedig mindezeket a csalikat tárolhatjuk. Nem lesznek nedvesek, nem száradnak ki. Nem nagy, nem kicsi, pont jó. Well done.


A gyártó weboldalán: Guru Punch Box

Lone Angler Stalker válltáska


Ezt pedig csak azért mutatom meg, mert szép. Stílusos. Megszoktuk, hogy a pecás felszerelések elsősorban praktikusak, bár az utóbbi időben mintha a kinézet is kapna némi szerepet. Ez a táska, a mellett, hogy erős anyagból, minőségi kidolgozással készült, praktikus darab, letisztultan egyszerű. Olyan angol. Borzasztóan tetszik, de nem rendelek holnap egyet. Ez csak akkor üt, ha az ember úgy is viseli, ahogy azt kell. Egyetlen bot a kézben (Trefor West márnázó pálca, szerényen…), vállamon a táska. Nyugodt, egyenes testtartás, eltökélt tekintet. Nem úgy, ahogy én a Duna partján megjelenek: Málhás hátizsák, vödör, szék, hatalmas bottok, elgyötört kinézet. Ehhez még fejlődnöm kell.

A gyártó weboldalán: Lone Angler Stalker Shoulder Bag

A képek innen valók: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12

Megjegyzések

  1. A frenzee régóta nézegetem de ki árulja?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Frenzee-t (tudomásom szerint) senki nem forgalmazza itthon, csak olyan cuccok voltak a kezemben eddig ettől a márkától, amik valamilyen magánimport keretében kerültek az országba. Szóval itthoni boltban nem valószínű, hogy találkozol vele, marad a kinti webshopokból való rendelés. Ez utóbbi egyébként is most aktuális, a britek tegnapi döntése miatt valószínű, hogy rövid időre, pár hétre komolyabban megfekszik a font. Az elmúlt hónapok (évek...) magas árfolyama nem kedvezett a kintről való rendelésnek, de most lesz némi idő, amikor érdemes...

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések