Tragédia három felvonásban


Nem, nem Agatha Christie ismert regényéről akarok írni, csupán az elmúlt három pecámról. Rövid lesz…


Azért ami szép, az szép

Kicsi szilva

Hősünk a Dunát látogatta meg először. Felment messze a város fölé, északra. Egy olyan részre, ahol ősszel szépen fogta a márnát, darabos dévéreket, paducot marékszám. Abban bízott, hogy most sem lesz ez másként. Tévedett. Tenyeres fehérhalak jöttek. Egymás után, mindenféle. Sok. Közel, távol, kis csalival, nagy csalival. Mindenhol, mindennel. Egy darabig próbálkozott, aztán elindult hazafelé. Egy perces néma felállással adózzunk az eltűnt remények emlékének…

Csendes sarok

Menj barátom...

Két nap múlva a reggel már a Tisza-tavon találta. Egy hasonszőrű pecással együtt csukákat molesztálni ment oda. Egész emberi hőmérséklet és bitang szél fogadta őket. A tározó nagy felületű, nyílt részein alig lehetett megmaradni, horgászni ott reménytelen volt. A szélvédettebb részeken csápoltak kitartóan a tejeskávé színűre korbácsolt vízben. Néhány kisebb csukát sikerült csak felhergelniük. Jól telt az idő, de nem volt egy igazi méznyalás. Amikor délután kocsiba szálltak, pár percig csendben ültek. Élvezték a szélcsendet. Hazafelé megálltak egy tányér halászlére. Jó volt, de azért ez a nap sem jött ki döntetlenre. Kedv! Remények! Csukák! Isten véletek!

Harcálláspont

Hááát, nem nagy

Az utolsó felvonás, egy héttel a Tisza-tavi kaland után. Egy apró tóra szólt a cimborák meghívása. Két könnyű feeder, az egyik methodra, a másik hagyományos, hosszú előkés végszerelékre hangolva. Ezúttal a method leszerepelt, pedig jó kajával és mikropellettel is próbálkozott. A különböző szöttyökről nem is beszélve. A horgon megfordult minden rendű és rangú pellet, minibojli, még csonti is. Ez utóbbit elhúzta egy kárász… A drótkosár és a hosszú előke sokkal több akciót eredményezett, egy szekérderéknyi apró kárászt és egy jobb sorsra érdemes kisebb pontyot adott. Egész nap komoly szél fújt, a víz a hideg éjszakáknak és a szélnek köszönhetően erősen visszahűlt és a frontos idő sem segített sokat. Három null oda, kétségtelen. Függöny.

Csibész egy hónap volt ez az április.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések