Március
Keszegek hava. Finom cuccok, rozsdás reflexek, piszkos
kezek, ezüst villanások.
Ilyenkor kerülnek elő a legérzékenyebb botjaim.
330-as vagy 360-as finom feederbotok, vékony monofil vagy fonott főzsinór, 16-18-as
apró horgok. Nem horgászom messze, a parthoz közeli, sekélyebb, jobban
felmelegedő vizekben keresem őket.
Sötét színű, finoman füstölő édes kaja. Egy csipet
csontit szórok minden dobás előtt a kajához. Ha még kívánatosabbá akarom tenni,
egy kis aroma is kerül bele. Erre a legjobb egy leheletnyi por, de mit tegyek,
ha épp nincs kéznél? A methodhoz használt ezerféle spricni egyike is megteszi.
Az előke hossza elég változatos. Van, hogy negyven
centis csupán, de egyes napokon a méteres hossz sem túlzás, olyan finnyásan
eszik csak. A horogra csonti, pinki vagy vékony giliszta kerül. Néhanap a
konzervkukorica is jó, felveszi a kárász, a ponty, a darabosabb dévér és a karika
is.
A bányatavon, ahol legutóbb horgásztam, a kollégák
a pontyot és az amurt keresik. Korán van még, a halak csak lassan mozdulnak.
Egész napra jó, ha jut tőlük egy vagy két kapás. Én óránként 8-10 halacskát
szákoltam, ha jobban beálltak elém, akár többet is. Néhány kisebb ponty is
beköszönt a keszegek közé. Remekül szórakoztam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése