A blogról


1968-ban születtem, tízéves korom óta horgászom. Sok elbeszélés úgy kezdődik, hogy "A falu határában csörgedezett a patak...", meg úgy, hogy "Amikor apám először vitt el magával horgászni...". Én (panel)városi gyerekként, egy (szinte) horgász nélküli családban nem tudtam így kezdeni, de valahogy mégis itt kötöttem ki.

Horgászom sokfelé és sokféleképp. Nem rakózom, nem legyezek és harcsára sem horgászom célzottan, minden mást csinálok vagy már csináltam, amit itthon lehet. A klasszikus nádi peca, a pergetés és mostanában a dunai feederezés az a három dolog, ami többé-kevésbé állandó, de van olyan telepített tó is (igaz, csupán egy), ahová évente több alkalommal visszajárok, pontyra/amurra horgászni.

Megszállott felszerelés gyűjtő voltam (vagyok...), bár ennek anyagi korlátait megérezvén, mostanában talán óvatosabban nyúlok az új cuccokhoz. És a kor előrehaladtával én is kezdek ráérezni arra, hogy az élmény fontosabb, mint a dolgok birtoklása.

Miért a blog? Nyilván van bennem egy nagy adag magamutogatási kényszer, másként ez nem lenne lehetséges. Aki azt mondja, hogy elsősorban másoknak akar élményt szerezni ezzel, az vagy hazudik, vagy már elmúlt hetven. (Kivételek nyilván vannak, de főszabálynak szerintem ez elfogadható.)

Miért Szobapeca? Egyszer, réges-rég, egy távoli galaxisban... megjelent egy írásom, "Szobahorgászat" címmel. Tetszett a cím, megmaradt bennem, attól tartok ennyi. Egyébként a szónak jó a ritmusa, nem hosszú és a Bloggeren sem volt hasonnevű.

Mit találtok itt? A FŐOLDALon megjelenő posztok közt immár ötféle tartalmat:

RÖVID - Néhány mondat, maximum egy-két bekezdés bármiről, ami horgászat.
KÉPEK - Egy kép és ami eszembe jut róla.
DOLGOZATOK - Egy-egy peca hosszabb leírása.
CUCC - Horgászfelszerelésekről szóló, jellemzően rövid bejegyzések. Újdonságok, régiségek vagy épp a saját eszközeim.
CSAK ÚGY - Ezen írások műfaji meghatározása nehéz. Ezek a horgászat apropóján írott izék... Van bennük peca, meg minden más is, ami épp eszembe jut.

A fenti kategóriákat mindig megtaláljátok a bejegyzés címkéi között.

A FŐOLDALon megjelenő posztok mellett további tartalmak is elérhetők a blogon:

DUNA - A dunai pecával kapcsolatos posztok linkjei, egy oldalra gyűjtve.
ANGOL CUCCOK - Időről-időre bemutatok néhány cuccot, melyek a finomszerelékes peca témakörében az angol piacon elérhetők és valamiért megtetszettek nekem. Ezeknek a bejegyzéseknek a linkjeit gyűjtöttem egy oldalra.
CSAK ÚGY - Az ilyen címkével ellátott posztok, egy helyre gyűjtve, folyamatosan olvasható formában.
2013 - 2019 - Egy kis válogatás az adott horgászév képeiből.
FISHING TIME - A Fishing Time oldalán megjelent, kezdőknek szóló dolgozatok.
NÁDORSZÁG MESÉI - Ezek az írások még 2004-ből származnak, egyik kedvenc elfoglaltságom, a nádi peca történetei.
HALDORÁDÓ - 2004 és 2013 között a Haldorádón jelentek meg írásaim. Ezek linkjeit gyűjtöttem össze ezen az oldalon. Unaloműzőnek - szerintem - tökéletes...

Jó pecát mindenkinek!

Megjegyzések

  1. Válaszok
    1. Köszönöm Csabi! Én nagyon jól szórakozom, miközben csinálom, örülök, ha másnak okoz némi örömöt. :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések