Egy kiállítás képei

Igen, tudom. Nem túl ízléses dolog egy rég elhunyt orosz zeneszerzőtől lopni a bejegyzés címét, de annyira kézenfekvő volt. Remélem megbocsát nekem, cserébe a képek után törlesztek kicsit... És a lényeg: Kint járunk a fiammal a HorgászShown, a SYMA-csarnokban. Megmutatom, hogy mit láttunk.


A képek előtt azért csak röviden. Sok kiállító volt, a legtöbben láthatóan "odatették" magukat. Az összkép mégis inkább vegyesnek volt mondható. Etetőanyag, horogcsali, bojlik terén igen széles volt a kínálat, bár voltak feltűnő hiányzók is. A pergetők az átlagosnál nagyobb merítést kaphattak a műcsalikból. Botok, orsók tekintetében a felhozatal összességében inkább szerénynek, mint elégségesnek volt mondható. Aprócikkek? Néhány kiállítónál komolyabb mennyiségben, a többségnél nem vagy csak mutatóban. A kapcsolódó termékek, szolgáltatások kínálata a korábbi években megszokott volt. Hajófelszerelés, újságok, néhány horgász-turisztikai lehetőség, akciókamerák, kések, biztosítás. Előadások, bemutatók folyamatosan, aki ezt kedveli.

A korábbi helyszín specialitását (melyet én kifejezetten kedveltem), miszerint elkülönült a bemutató- és az eladótér ide nem hozták el a szervezők. A hely kicsit szűkösnek bizonyult, bár szombat délelőtt elég sokan voltak. Lehet, hogy más időpontokban kényelmesebb volt barangolni a kiállításon.

Azzal a szándékkal mentem, hogy kézbe vegyek egy csomó M/MH feedert és találjak egy megfelelő, damilos merítőfejet. Az első elképzelés hiú ábrándnak bizonyult, a második megvalósult a Sensasnak köszönhetően. És akkor néhány kép:

























És akkor a törlesztés. Muszorgszkij kiállítása sokkal komorabb volt, mint ez itt fent. Elhunyt festőművész barátjának képei ihlették a zongoraciklust, mely Ravel átiratában vált igazán ismert, immár zenekari művé. Az "elvetemültebb" zenekedvelők az Emerson, Lake & Palmer-féle feldolgozást is megtalálják, meghallgathatják. A YouTube-on fellelhető számos interpretáció közül nekem ez tetszik a legjobban (Berlini Filharmonikus Zenekar/Herbert von Karajan):


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések